ОБУВКИ СЪС ЗАЯВКА VIKING

28 септември 2017
ОБУВКИ СЪС ЗАЯВКА VIKING

Кратка история на компанията

 

1920

 

Ранните години

Преди около 100 години, на 17 януари 1920 г., Питър Матиас Роуд основал каучукова фабрика в Асим, Норвегия. Първият продукт, който се произвеждал, били галоши, за да пазят кожените обувки от кал и вода. Името на марката е Викинг и историята е направена.

 

1934

 

Трийсетте  години

През 1934 г. опустошителен огън изгаря фабриката напълно. Създадена е нова и по-ефективна фабрика и скоро след това производствените бройки достигнаха 10 000 галоши, 1200 обувки, 100 гуми за автомобили и 800 велосипедни гуми на ден. 1100 служители правят Viking едно от най-големите работни места в Норвегия.

 

1950s

 

Следвоенна

През 50-те и 60-те години Викинг изживява огромен растеж, както и Норвегия: поради изобилието от евтина хидроенергия, произведена от новопостроени язовири и безкрайно снабдяване с вода, са създадени промишлени предприятия в цялата страна. Viking също се разраства и създава клонове в много части на Норвегия.

 

1970s

 

Нова реалност

70-те години отбелязват промяна за Viking. Новите и по-евтини материали и нарастващите разходи за труд принуждават компанията да преосмисли своята политика. Така през 1971 г. стартира нов продукт: Cherrox - много популярна детски обувка. Новите производствени методи и материали предоставят възможност на компанията да бъде още по-иновативна!

 

1992

 

Viking е сред първите, които използват тази известна мембрана в своите ботуши. Предимствата са идеални за тях: водонепроницаема, устойчива на вятър и дишаща мембрана се оказва перфектна за техните обувки, съобразно изискванията на времето в Норвегия!

 

2006

 

2 милиона и нараства

2006 г. е крайъгълен камък за компанията. Това е годината, в която те надминават 2 милиона обувки в годишните продажби в Норвегия и Европа. Създадени са нови модели с високотехнологични иновации. Мантрата на фирмата е: Ако една обувка работи в Норвегия, тя ще работи навсякъде.

 

 

2010

 

Все още силни

Viking празнува 90 години - значителна възраст за компания за обувки! Viking всъщност е една от най-старите марки в Норвегия и е оформяла норвежката индустриална история.

 

 

За да видите артикулите - ТУК


SWEDTEAM
28 февруари 2017

Дрехи и аксесоари на SWEDTEAM

прочети още